O nama

Ko smo mi?

Centar za mir i multietničku saradnju je nevladina organizacija koja se pored drugih aktivnosti, od 2001. godine bavi i sakupljanjem arhivskog fotografskog i video materijala iz proteklog rata i poslijeratnog perioda do danas.
Arhiv Centra za mir ima sakupljenu ogromnu historijsku građu, skoro pet stotina hiljada dokumenta, desetine hiljada sati video materijala kao i hiljade ekskluzivnih fotografija, bogatu biblioteku knjiga izdatih nakon rata i najviše na temu ratnih događaja.
Sva arhivska građa je ostavljena u vakuf biblioteci Karadžozbegove  medrese u Mostaru, sa ciljem da je buduće generacije mogu koristiti za naučne i druge radove koje obrađuju to teško razdoblje. 

Centar za mir je takođe osnivač i prvog tematskog TV kanala pod nazivom Historija.tv. Historija.tv se bavi sakupljanjem originalnih snimaka i razgovora sa neposrednim događajima iz rata, produkcijom raznih historijskih serijala, a najvažniji od njih je TV kalendar – Na današnji dan, koji u televizijskom formatu bilježi svaki dan u godini i podsjeća na najvažnije vijesti iz svijeta, regije i BiH, sa posebnim osvrtom na rat 1992 – 1995.Nudimo popularne ženske ogrlice kao što su privjesci, ogrlice i chain necklace. Kupujte nakit od raznih metala i dragog kamenja za svaku priliku

Centar za mir je formirao organizaciju Mostar –  Memorijal i Muzej sa ciljevima:

  • da se bavi izdavačkom djelatnosti i koja je izdavač dva izdanja knjige Heroji Mostara, a u završnoj fazi je knjiga Rat i mir u Mostaru, Mostar – Opasan model, Stari most – spomenik mira, Monografija Mostarske brigade i druga djela.
  • Memorijal i Muzej pokreće historijsku stranicu sa svim dostupnim ratnim dokumentima, izvještajima, fotografijama, tekstovima iz medija na temu Mostara i Hercegovine.
  • Mostar Muzej i Memorijal će afirmisati sve publikacije koje tretiraju ratno vrijeme u Mostaru i Hercegovini.